Blodkvalt på By:Larm – en av de villeste moshpitene jeg har opplevd

Blodkvalt på By:Larm – en av de villeste moshpitene jeg har opplevd

Vi skriver september 2021. Vi er en gjeng fra Tromsø som stikker ned på By:Larm med tidenes gave noen dager før: Meteren forsvinner! Endelig skal vi på konsert igjen. Tettpakka. Svett. Intimt. Ikke noe føkkings meters avstand, «kjøp-en-pølse-for-å-få-en-øl», restriksjoner og stimuleringsordning (ugh!). Restriksjonne var borte, tiden var inne for å få bort alt grufs.

Jeg og sjefen min Marianne Saus kommer inn på Kafé Herværk ca 5 min før Blodkvalt skal gå på. Vi har ikke noe skyhøye forventninger, det som fikk meg dit er medlemmene fra Daufødt som jeg jobber med, og det hørtes jo kult ut det lille jeg har hørt. Det fylles fort helt opp, og vi blir lamslått av noe av den hardeste og mest kontante musikalske knyttneven jeg har opplevd – rett i trynet fra første slag.

Jeg har tidligere vært på en del ville konserter og mosh-pits. Jeg har blant annet bevitnet noe av det sykeste jeg har sett på Lamb of God sin «Wall of death» på festival i 2009, men ingenting har overgått den moshpiten som foregikk i 30 minutter non-stop på Kafé Herværk i fjor høst. Vi står bakerst i hjørnet med baren, og der bruker man jo å være safe når man ikke vil være med i moshpiten. Neida… Det går et halvt minutt, så kommer Edvard Valberg fra Honningbarna springende bort til oss og sier «Øyh! Isak, hold øla mi!» og så forsvinner han inn i moshpiten som om han hadde konsert selv. Normalt sett så er det en kjerne på kanskje 20-30% av publikummet som er i bresjen fremst med scena, men her var det en enorm smittebølge av energi som gjorde at hele lokalet ble en gedigen moshpit som endte med at øl’a til Edvard overlevde kanskje 10 sekunder i handa mi før både jeg og Marianne ble skjøvet ut av lokalet. Haha! Det var så fantastisk. Øl spruta overalt, moshpiten strakk seg til utgangen og pandemien var endelig føkkings over (trodde vi da, i alle fall). Blodkvalt på By:Larm ga meg trua på verden igjen!

Nå må Tromsø’s legendariske hardcore og undergrunnsmiljø kjenne sin besøkelsestid og sørge for at moshen på Bastard ikke er noe dårligere enn i hovedstaden på bransjefestival!


Isak Harbitz