Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Up Against The Phantom

november 11 @ 22:00 23:00

Up Against The Phantom er et alternativt indierock-band fra Oslo som dukket opp fra intet våren 2015 da de ble plukket opp av NRK Urørt til å spille på Slottsfjellfestivalen. Bandet ga ut debutalbumet «Leave me innocent» i 2016, hvilket utløste festivaljobber og klubbkonserter i Norge og Sverige, i tillegg til en to ukers turné i Polen, Tsjekkia og Slovakia. Flere av låtene fra albumet har høstet mye skryt og vært spilt på NrkP13 og NrkP3. I September 2019 kom det noe mørkere oppfølgeralbumet «TRIESTE» som videreførte den drivende, drømmende stemningen fra debuten med vakre vokalharmonier og melodiøse gitarer. Utgivelsen ble vel mottatt både i Norge og i utlandet. Flere av låtene på albumet er akkompagnerte av vakre og psykedeliske musikkvideoer, i kjent UATP-stil. I forbindelse med med utgivelsen av «TRIESTE» rakk bandet å gjennomføre en mini-turne fra nord til sør i Norge, før pandemien satte konsertvirksomheten på pause.

Up Against The Phantom gir aldri mindre enn 100% på scenen, og legger sin sjel i å levere et høyrøstet sceneshow hvor kvinnelig og mannlig vokal flyter sammen i en svevende symbiose, som suger publikum inn deres mørke og vakkert drømmende univers. Sjangermessig befinner bandet seg i landskapet mellom 90-tallsinspirert alternativrock, indierock, shoegaze og drømmepop. Inspirert av band som My Bloody Valentine, The Cure, Sonic Youth, Pj Harvey m.fl. øser de ut støyende gitarvegger, drømmende melodilinjer, pulserende bassganger og hardtslående trommerytmer. 

Up Against The Phantom er et ekte DIY-band som skriver, spiller inn og mixer all musikken selv, booker spillejobber, promoterer og med unntak av to musikkvideoer har de også stått for disse på egenhånd. Innspillingen av tredje album er nå i gang, musikkvideoer planlegges og det er endelig klart for livespilling igjen!

Bandet består av Melina Oz (vokal, gitar), Gunnar Kjellsby (gitar, vokal), Marius Ihler (bass, koring) og Jonny Rasmussen (trommer). Alle bandmedlemmene er også aktive i andre prosjekter som blant annet Demon Hotel, Monument Alley, Neon Heartdrop, Mary by Force, Hedmark (debuterer snart) mfl. Tidligere har bandmedlemmene blant annet vært involvert i band som Tim, Deaf Phonetics, Gentle Knife, Snøballkasterne, Dr.Kurt og en rekke andre band og prosjekter.

Videoer på YouTube: 

Bastard Bar

Strandgata 22
Tromsø, Norway
+ Google-kart